Persberichten

Herman en Martijn vervolgen wereldwijde zoektocht naar uniek gerecht

Credits: Jan Kootstra
Credits: Jan Kootstra
Persberichten

Herman den Blijker en Martijn Krabbé pakken opnieuw hun reistassen voor een tweede seizoen van ‘Herman & Martijn: Op de Proef Gesteld’, vanaf dinsdag 19 april om 21.30 uur bij RTL 4. Hierin nemen ze elkaar mee naar de meest afgelegen plekken ter wereld om daar een typisch gerecht of bijzonder hapje te proeven. Door zich te verdiepen in de eetculturen komen ze alles te weten over een land, de mensen en hun gewoontes.

De indrukwekkende avonturen van het duo gaan letterlijk over land, zee en door de lucht. In hun zoektocht gaan de mannen grote uitdagingen aan. Martijn neemt Herman mee naar het Midden Oosten om daar het volgens het Guinness Book of Records grootste gerecht ter wereld te bereiden: gevulde kameel. Wandelend over de evenaar in Ecuador hebben Herman en Martijn maar één doel: het eten van een proteïnerijke boomlarve die leeft in verrotte palmbomen. Onderweg eten ze tussen de bedrijven door ook nog een andere lokale specialiteit: cavia. Op de ongerepte en onontdekte Faeröer eilanden krijgt het tweetal alle seizoenen voor hun kiezen en is het zeewater zo koud dat Herman zich in een wetsuit moet hijsen. Ook in Peru krijgen de avonturiers het zwaar te verduren wanneer ze op ruim 4500 meter op zoek gaan naar het lekkerste en malste stuk vlees van Peru en moeten overnachten in een berghutje.

Dat de heren dit seizoen echt ver gaan wordt bevestigd in Japan. Hier zien ze de dood in de ogen wanneer ze de giftige en in Nederland verboden vis Fugu gaan eten. Voordat zij zich hieraan wagen dagen Herman en Martijn elkaar eerst uit voor een potje sumoworstelen in een traditionele outfit.

‘Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld’ wordt geproduceerd door Wise Monkeys.